CONTACT

FAQ 

GEBRUIKSHANDLEIDINGEN

FAQ - Veel Gestelde Vragen

Algemeen

Ik slaap met mijn mond open. Kan ik Daysy gebruiken?


Ja. Als je met je mond slaapt, sluit je deze een keer en slik je voordat u meet. De meting is voltooid als de temperatuur zijn definitieve waarde heeft bereikt en je een zachte pieptoon hoort van Daysy. Daysy kan enkele seconden langer duren om te meten voor die gebruikers die met hun mond open slapen. Zorg ervoor dat je mond niet opent is tijdens het meten.
Hoe werkt Daysy?


Daysy is geprogrammeerd met een complex algoritme dat je cyclus evalueert door je ochtendtemperatuur te volgen (onder de tong genomen) en te weten wanneer je je menstruatie hebt. Daysy zal het je meteen laten zien als je momenteel vruchtbaar bent of niet.
Ontvang ik Daysy met alle benodigde assessoires?


Ja, jouw Daysy-bestelling bevat alles wat je nodig hebt.
Zal mijn getoonde vruchtbaarheidsstatus correct zijn als ik medicijnen gebruik?


Dat hangt ervan af of het medicijn je lichaamstemperatuur of je cyclus beïnvloedt. Over het algemeen moet je metingen overslaan terwijl je dergelijke medicijnen gebruikt. Als je twijfelt, neem dan contact op met je arts of onze klantenservice.
Verlaagt ziekte de betrouwbaarheid van het apparaat?


Over het algemeen moet je metingen overslaan tijdens ziekte, koorts en terwijl je medicijnen gebruikt die invloed kunnen hebben op jouw lichaamstemperatuur of -cyclus. Als je twijfelt, neem dan contact op met jouw arts of onze klantenservice.
Wat moet ik doen als ik met het gebruik van Daysy stop?


Bewaar Daysy op een droge plaats in de originele verpakking, indien beschikbaar. Je vindt meer informatie in de gebruiksaanwijzing.
Hoe lang duurt het totdat Daysy mijn persoonlijke cyclus kent?


De eerste 2-4 gebruikscycli worden beschouwd als de leerfase van Daysy. In de loop van haar leerfase zal Daysy je cyclus gaan begrijpen en je vruchtbare fase gaan verkleinen. Daysy blijft heel voorzichtig en behoudend gedurende deze tijd, daarom is Daysy vanaf de allereerste dag veilig.
Wat gebeurt er als ik een meting mis?


Op basis van de geregistreerde gegevens kan Daysy de incidentele gemiste meetresultaten compenseren. We raden je toch aan om zo regelmatig mogelijk te meten, zodat jouw vruchtbare fase zo nauwkeurig mogelijk kan worden beperkt. Het overslaan van een meting heeft geen invloed op de veiligheid van Daysy. Ze zal voorzichtig blijven als ze niet beschikt over de gegevens die ze nodig heeft. Als je de metingen wegens ziekte moet overslaan, komt Daysy weer op het goede spoor zodra je opnieuw begint.
Wanneer kan ik op de resultaten van Daysy rekenen?


Je kunt vertrouwen op de resultaten van Daysy vanaf de eerste dag van gebruik. In het begin zul je meer gele en rode dagen zien omdat Daysy voorzichtig is en nog steeds je unieke cyclus leert. Je zult meer groene dagen zien als Daysy je cyclus begrijpt en je vruchtbare fase kan verkleinen. Hoe vaker je meet, hoe beter.
Hebben alcohol of roken invloed op de meting?


Roken mag het resultaat niet beïnvloeden. Alcohol, indien excessief geconsumeerd of wanneer je lichaam hieraan niet gewend is, heeft invloed op de basale lichaamstemperatuur. Als je denkt dat dit het geval was, moet je de meting de ochtend daarna overslaan. Als je je prima voelt en geen hoofdpijn of andere symptomen van alcohol gebruik hebt, ben je in orde om te temperaturen zoals gewoonlijk.
Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling arriveert?


Jouw pakket wordt verzoden met PostNL. Je ontvangt een track & trace code om je pakket te volgen per mail van PostNL. Doorgaans kun je de bestelling binnen 3 tot 5 werkdagen verwachten. Verzending naar jouw adres gebeurt vanuit Nederland. Je vindt alle informatie in de algemene voorwaarden.
Heeft Daysy een garantie?


Daysy wordt geleverd met een garantie van 2 jaar. Je vindt alle relevante informatie in de algemene voorwaarden.
Hoe vaak moet ik mijn temperatuur nemen?


Idealiter meet je dagelijks. Hoe minder metingen je mist, hoe beter.
Wanneer laat Daysy een zwangerschap zien?


Daysy kan een zwangerschap al binnen 15 dagen na de ovulatie vermoeden (rood, geel en groen knipperend licht) en kan een zwangerschap al negentien dagen na de eisprong bevestigen (rode, gele en groene lichten blijven goed verlicht).
Kan ik Daysy met een vriend delen?


Nee, Daysy is jouw individuele fertility tracker met jouw individuele gegevens.

DaysyDay App

Werkt de app DaysyDay met Android en iOS?


Ja, DaysyDay werkt met de meeste Android-apparaten en iOS.
Welke gegevens kunnen worden geüpload?


Wanneer je Daysy synchroniseert met DaysyDay, wordt alle data uit je Daysy verzonden naar de app.
Kan ik mijn vroegere menstruatiedata invoeren als ik Daysy begin te gebruiken?


Nee. Daysy begint haar berekeningen vanaf de eerste dag van het meten.
Op welke apparaten kan ik DaysyDay installeren?


De app DaysyDay is beschikbaar voor iOS en Android en kan worden gedownload naar smartphones en tablets vanuit de app store. Daar vindt je ook de nieuwste versies en informatie over softwarevereisten.
Hoe synchroniseer ik Daysy met DaysyDay?


Open DaysyDay en activeer de bluetooth® functie op Daysy of gebruik het kabeltje als je een Daysy 1.0 hebt. DaysyDay detecteert jouw Daysy en de recente metingen worden gesynchroniseerd. Al je metingen blijven in Daysy opgeslagen, de app is om voor het hebben van inzicht in je gegevens. Je kunt Daysy zonder app gebruiken. Daysy is een stand alone device.
Kan ik data vanuit andere apps importeren?


Nee. Zodra DaysyDay wordt gebruikt, houdt het alleen rekening met haar gegevens.
Wat is DaysyDay?


DaysyDay is een app die gratis te downloaden is in de App store en Google play store. Bij gebruik en synchronisatie met Daysy geeft de app jouw vroegere, huidige en toekomstige vruchtbaarheidsstatus weer.
Moet ik de app downloaden om Daysy te gebruiken?


Nee. Je kunt Daysy gebruiken zonder de app. Daysy neemt je temperatuur op, voert je vruchtbaarheidsberekeningen en jij bevestigd de menstruatiedagen.

Hoe gebruik ik Daysy?

Wat is de beste manier om te meten?


Gebruik Daysy 's morgens direct na het ontwaken, voordat je opstaat en actief wordt. Meet onder je tong, met je mond gesloten, en houd het apparaat stil tijdens het meten. We raden je aan om 3-4 uur te slapen voordat je gaat meten.
Ik had een slapeloze nacht. Kan ik nog steeds vertrouwen op Daysy?


Ja, je kunt altijd vertrouwen op Daysy. Als je een meting moet overslaan na een slapeloze nacht, zal Daysy nog steeds betrouwbaar jouw vruchtbaarheidsstatus weergeven. Afhankelijk van waar je bent in je cyclus, zal Daysy daarop reageren.
Is er iets waar ik op moet letten als ik naar een andere tijdzone reis?


Als je 's nachts hebt gereisd, sla dan de eerste meting na je aankomst over en ga door met het regelmatig meten de volgende dag na het hervatten van een normale slaapcyclus. Doe hetzelfde als je thuiskomt van reizen.
Ik wil Daysy gaan gebruiken na een zwangerschap. Wat zal ik doen?


Neem voor hulp contact op met de klantenservice.
Ik heb een paar metingen gemist. Wat moet ik doen?


Een of twee overgeslagen metingen vormen geen probleem; Daysy gebruikt eenvoudig jouw eerdere gegevens om je vruchtbaarheid te berekenen. Meerdere ontbrekende waarden per cyclus leiden tot een hoger aantal rode of gele dagen.
Hoe kan ik later op de dag mijn vruchtbaarheidstatus checken?


Klik op de activatieknop en jouw vruchtbaarheidstatus wordt zichtbaar.
Kan ik meerdere keren per dag meten?


Nee, Daysy registreert alleen de eerste meting op de dag.
Wanneer kan ik Daysy gaan gebruiken?


Je kunt Daysy op elke dag van je cyclus gebruiken. Als je hormonale anticonceptie gebruikte, stop het gebruik dan voordat je begint met meten. De eerste bloeding na het stoppen van hormonale anticonceptie is een onttrekkingsbloeding en mag niet worden ingevoerd als jouw menstruatie. Zorg ervoor dat de eerste menstruatie dag op de eerste dag van actieve bloeding en flow is.
Waar meet ik?


Onder de tong naast je tongriem, met de mond gesloten. Het is het beste om elke ochtend aan dezelfde kant te meten.
Ik ben in de leeftijd dat ik tegen de menopauze aan zit. Kan ik Daysy nog steeds gebruiken?


Ja, dat kan. Daysy is betrouwbaar in de jaren voor de overgang. Als je ovulatie is vertraagd of niet optreedt, geeft Daysy meer rode en gele dagen weer. Door Daysy te gebruiken, kun je de veranderingen die aan je cyclus plaatsvinden direct observeren.
Ik moet 's nachts vaak opstaan ​​omdat ik een baby heb. Kan ik Daysy gebruiken?


Ja, maar we raden je aan om 3-4 uur te slapen voordat je gaat meten. Als je dat tijdens bepaalde nachten niet krijgt, is er geen reden om bezorgd te zijn. Daysy kan omgaan met overgeslagen temperaturen zo nu en dan.
Mijn slaapritme is onregelmatig (ploegendienst, nachtdienst, opstaan in de nacht, uitslapen in het weekend etc.) Is Daysy geschikt voor mij?


Ja. Daysy is ontworpen voor vrouwen zoals jij. Neem gewoon je temperatuur als je wakker wordt. Daysy registreert slechts één meting nadat 18 uur zijn verstreken sinds je laatste meting.
Hoe lang duurt het om te meten?


Het duurt gemiddeld tussen 30 en 60 seconden.
Hoe schakel ik Daysy uit?


Daysy schakelt automatisch uit na 60 seconden.
Is het mogelijk om afzonderlijke metingen te verwijderen?


Nee. Daysy registreert alleen de eerste dagelijkse meting. Als jij je zorgen maakt over een meting, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.
Moet ik elke dag op hetzelfde tijdstip meten?


Nee. Wat belangrijk is, is dat je direct meet bij het ontwaken na 3-4 opeenvolgende uren slaap, voordat je opstaat en actief bent.
Kan ik seks hebben voordat ik meet?


Nee, de meting moet direct na het ontwaken worden uitgevoerd, voordat je opstaat of actief wordt. Als je het vergeet, sla dan de meting over. Je kunt de vruchtbaarheidsstatus van vandaag vertrouwen, want ze zal voorzichtig blijven als ze niet beschikt over de gegevens die ze nodig heeft.
Ik heb ten onrechte bevestigd dat ik menstrueer. Kan ik dit veranderen?


Je kunt de menstruatiegegevens voor dezelfde dag wijzigen door Daysy in te schakelen en de activeringsknop ingedrukt te houden totdat het paars / blauwe licht niet langer blijft branden maar knippert.
Hoe weet ik wanneer ik vruchtbaar ben?


Wanneer Daysy een rood licht laat zien, betekent dit dat je vruchtbaar bent. je kunt je status op elk gewenst moment controleren door Daysy te activeren.
Hoe kan ik meer groene dagen bereiken?


Meet zo regelmatig mogelijk. Hoe meer gegevens Daysy van je ontvangt, hoe meer groene dagen ze kan weergeven.
Hoe bevestig ik dat ik menstrueer?


Schakel Daysy in. Druk een tweede keer op de activeringsknop en houd deze ingedrukt totdat het paarse lampje aan de rechterkant van de activeringsring van Daysy gaat branden, zonder te knipperen. Daysy geeft je ook een akoestische bevestiging.
Kan ik Daysy gebruiken tijdens borstvoeding?


Ja, Daysy kan worden gebruikt tijdens de borstvoeding. Daysy blijft geel tot de eerste menstruatie na de bevalling, een barrièremethoden (bijvoorbeeld condooms of pessarium) zijn nodig om zwangerschap te voorkomen tijdens deze periode. Zodra je je eerste menstruatie start, zal Daysy minder rode en gele dagen weergeven in de volgende 2-4 cycli, aangezien Daysy jouw unieke cyclusritme leert kennen.

Cyclus vragen

Mijn cyclus is onregelmatig. Wat gebeurt er wanneer als mijn cylus langer of korter is dan normaal?


Daysy kan een zekere mate van normale onregelmatigheid handelen. Daysy kan cycli van 19-40 dagen aan, met haar geavanceerde algoritme. De statistieken in de app geven het ovulatiebereik weer. Als je ovulatie meer dan 4 dagen fluctueert of als je cycluslengte buiten het bereik van 19-40 dagen ligt, neem dan contact op met de klantenservice.
Wat als ik mijn menstruatie niet krijg?


Het is normaal dat cycli fluctueren. Als je niet zeker bent, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Heeft mijn dieet invloed op mijn cyclus?


Bepaalde "strenge" diëten kunnen leiden tot onregelmatigheden in de cyclus, vaak tot gevolg dat je menstruatie later komt. Als je niet zeker bent, neemt contact op met onze klantenservice.
Heeft de "morning-afterpil" invloed op mijn cyclus?


Ja. Het is voor elke vrouw anders en hangt vaak af van waar je bent in je cyclus wanneer je het neemt. Als je de morning-afterpil hebt ingenomen, stop dan met meten en wacht op je volgende, natuurlijke menstruatie. Als je spotting ziet (wat heel gebruikelijk is), voer dit dan niet in als je menstruatie. Voer alleen in dat je menstrueert als je actief bloed verliest. Gebruik uit voorzorg een barrièremethode voor de duur van de huidige cyclus en de groene dagen die je ontvangt na je volgende menstruatie. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice.
Mijn cyclus is onregelmatig. Kan ik Daysy nog steeds gebruiken?


Ja. Daysy is ontwikkeld om cycli veilig te herkennen die variëren tussen 19 en 40 dagen. Het gebruik van Daysy met extreme schommelingen zou echter leiden tot een hoger aantal rode/gele dagen. Fluctuaties tot enkele dagen zijn geen probleem voor Daysy. Als je vragen hebt over jouw unieke cyclus, kunt je contact opnemen met onze klantenservice.
Verstoren gewone pijnstillers (zoals Ibuprofen, Naproxen, Paracetamol, ACC) mijn basale lichaamstemperatuur?


Nee, vrij verkoopbare pijnstillers hebben geen invloed op de metingen. Het veel voorkomende koortswerende effect beïnvloedt de basale temperatuur niet. Temperatuur alsjeblieft niet als je deze medicijnen gebruikt om koorts onder controle te houden. Als je niet zeker bent, neem dan contact op met onze klantenservice.
Welke medicatie kan mijn metingen beïnvloeden?


Slechts heel weinig (hormoonvrije) medicijnen hebben een directe invloed op jouw metingen, maar vaak kan de reden waarom je medicijnen gebruikt jouw temperatuur beïnvloeden (bijvoorbeeld koorts of stress). Hormonale medicatie zal je temperatuur beïnvloeden en mag in geen geval in combinatie met Daysy worden gebruikt. Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts of neem contact op met onze klantenservice.
Wat zijn enkele typische dingen die de metingen kunnen beïnvloeden?


De typische invloeden op je temperatuur en cyclus zijn onder meer:

● overmatige hoeveelheden alcohol

● slaapgebrek

● ziekte of ziek zijn

● chronische lichamelijke of emotionele stress

● intensieve lichaamsbeweging

● strenge beperkingen in de voeding/verhongering

● ondervoeding

● reizen

Zodra je de oorzaak kent, zijn veel onregelmatigheden in je cyclus gemakkelijk om te keren. Neem gerust contact op met onze klantenservice om uw temperatuurcurve te bespreken.

Technische vragen & probleemoplossing

Mijn smartphone heeft geen audio-uitgang voor een koptelefoon. Kan ik Daysy nog steeds synchroniseren met de app?


Ja, gebruik een adapter die bij je smartphone past, daarop sluit je de meegeleverde kabel aan.
Kunnen mijn metingen verloren raken?


Nee. Daysy registreert al je gegevens en bewaart het veilig. Als je Daysy met DaysyView hebt gesynchroniseerd, kunt je jouw gegevens ook online opslaan om het veilig te houden voor het geval dat je Daysy verliest of ze gestolen wordt. Neem in dat geval contact op met de klantenservice.
Daysy nam mijn temperatuur niet op. Wat moet ik doen?


Als Daysy een trillende toon laat horen, herhaalt je de meting. Zorg ervoor dat je Daysy stilhoudt en je mond gesloten terwijl je de temperatuur neemt. Bij Daysy 1.0 - De kabel mag niet in Daysy zitten tijdens het opnemen van een meting.
Bij Daysy 1.0 - Hoe lang is de levensduur van de batterij?


De levensduur van de batterij die we leveren bij je bestelling is ongeveer 2 jaar. De activeringsring van Daysy signaleert een zwakke batterij en gaat snel knipperen. Vervang de batterij binnen 2 dagen volgens de instructies in de handleiding.
Welk type batterij heb ik nodig en waar kan ik deze kopen?


Daysy maakt gebruik van een CR2032-batterij die overal verkrijgbaar is waar standaard batterijen worden verkocht.
Hoe kan ik Daysy reinigen?


Reinig Daysy's sensorpunt indien nodig met een zachte, vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Daysy is niet waterdicht. Je kunt alle relevante informatie vinden over het schoonmaken van Daysy in de handleiding.
Waar kan ik reserveonderdelen (kabel, beschermkap, enz.) bestellen?


Neem contact op met onze klantenservice of bekijk de shop voor vervangende onderdelen.
Mijn meetsensor is gebroken. Wat moet ik doen?


Neem contact op met onze klantenservice om de volgende stappen te bespreken.
De verbinding tussen Daysy en DaysyView werkt niet. Wat kan ik doen?


Zorg ervoor dat je de juiste volgorde van stappen volgt om de synchronisatie te vergemakkelijken. Neem contact op met onze klantenservice als je nog meer problemen ondervindt.
Bij Daysy 1.0 - Ik kan het batterij kapje niet openen.


Gebruik alstublieft een munt en draai de dop tegen de klok in om het batterij kapje te openen.
Ik heb mijn Daysy laten vallen. Wat moet ik doen?


Neem contact op met onze klantenservice.
Ik heb de batterij eruit gehaald. Wat is er met mijn gegevens gebeurd?


De batterij mag om welke reden dan ook niet worden verwijderd. Als de batterij contact verliest met Daysy, blijft ze geel totdat de volgende menstruatie is ingevoerd. De gegevens die je al in Daysy hebt opgeslagen, zijn er nog steeds bewaard.
Is het mogelijk dat mijn temperatuur te sterk stijgt?


Niet echt. Gemiddeld neemt de temperatuur van een vrouw met 0,3 graden toe. Als jouw temperatuur gemiddeld meer dan 0,5 graden stijgt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Mijn temperatuur stijgt maar weinig. Wat betekent dat?


Als de temperatuurstijging om wat voor reden dan ook erg laag is, schakelt Daysy over naar een langere rode periode, alvorens over te schakelen naar gele dagen en uiteindelijk terug naar groene dagen. Een lage temperatuurstijging kan een aanwijzing zijn voor een hormonale reden. Tijdens an-ovulatoire cycli wordt geen temperatuurstijging geregistreerd omdat de eisprong niet heeft plaatsgevonden. Corpus luteum insufficiëntie (CLI) is een andere mogelijke reden voor een lage of onbepaalbare temperatuurstijging, omdat het lichaam dan onvoldoende progesteron produceert om de basale lichaamstemperatuur (BBT) te laten stijgen. Vrouwen voor de overgang kunnen ook lagere temperatuurstijgingen registreren, omdat hun oestradiol- en progesteronwaarden afnemen.
Hebben warm weer of airconditioning invloed op de meting?


Nee, aangezien je onder de tong meet, hebben deze factoren geen invloed op de meting.

Daysy overdragen

Metingen verwijderen?


Als iemand anders jouw Daysy gaat gebruiken dan is het verstandig om eerst je Daysy te resetten. Daardoor verwijder je alle metingen en menstruatiebevestigingen die in Daysy opgeslagen staan. Kijk op de 'tutorials' pagina.
App account ontkoppelen voor overdragen.


Er kan maar een email adres gekoppeld zijn aan het serial number van de Daysy. Je ontkoppelt je account anders kan de nieuwe eigenaar geen app account maken en Daysy synchroniseren. Doe het volgende; Open DaysyView App, klik linksboven op het menu icoontje, Klik op de cijfers van het serial number, klik 'ok' bij de vraag 'forget device?'.
Hoe zit het met de garantie?


Ben je niet de eerste eigenaar van de Daysy dan kun je geen aanspraak doen op de 2 jaar garantie na aankoop.

Gebruikshandleiding Daysy 2.0
Gebruikshandleiding Daysy 1.0

CONTACT KLANTENSERVICE NEDERLAND

Dank je! Bericht is verzonden.

Schermafdruk 2019-09-13 20.55.24.png