Hoe weet je of je een eisprong hebt gehad?

Je kunt per cyclus maximaal 6 dagen zwanger worden. Dit zijn de dagen direct voor de eisprong en de dag van de eisprong zelf. Het herkennen van de vruchtbare dagen is waardevolle informatie wanneer je zwanger probeert te worden maar ook als dat nog niet aan de orde is voor je.


Boeken geven aan dat de ovulatie plaatsvindt op cyclus dag 14 in een cyclus van 28 dagen.


70% van de vrouwen heeft buiten het te verwachten bereik van dag 13-15 dagen in de cyclus de eisprong.

Dat is een hoog percentage! Je kunt er dus niet zomaar vanuit gaan dat je op dag 14 van je cyclus de eisprong hebt! Dames die met Daysy meten hebben hier inzicht in. Heel fijn om te zien wat er in je lichaam gebeurt. Laten we kijken waarom het zo is en hoe Daysy dat waarneemt.

Daysy cycluscomputer ovulatie meter

Wanneer je met een cycluscomputer als Daysy meet zie je in de app wanneer Daysy verwacht dat je ovulatie komt. Zeker 5 dagen voor de verwachte ovulatie dag geeft Daysy rode vruchtbare dagen aan en iedere meting daarna zal bevestigen of je vruchtbare dagen voorbij zijn.


Progesteron

Na de eisprong stijgt je basale lichaamstemperatuur iets omdat je het hormoon progesteron maakt. Dat gebeurt omdat de follikel waar het eitje uitspringt verder gaat als corpus luteum, een hormoon producerend orgaan. Daarom zijn je temperaturen voor de ovulatie lager vergeleken met daarna.


Wanneer heb ik mijn ovulatie?

Veel vrouwen zien dat hun ovulatie dag verspringt, soms op dag 13 en soms op dag 16. Hoe mooi is het dat je dat kunt volgen? Zeker wanneer je zwanger wilt worden want dan wil je de dagen kort voor de ovulatie benutten en niet afhankelijk zijn wanneer de ovulatietest positief wordt want dan kun je wel eens te laat zijn. Plus dat je kunt voorbereiden omdat je in de app ziet wanneer de ovulatie verwacht wordt.Data analyse rapport van Daysy metingen. Ovulatie aangegeven met een ster in rood.Geen kinderwens

Heb je geen kinderwens dan zie je perfect wanneer de vruchtbare dagen (de 5 voor de ovulatie) omdat sperma maximaal 5 dagen kan overleven en de ovulatie dag zelf. Daysy zal je pas weer 'kust veilig' geven als je progesteron gezorgd heeft voor hogere temperaturen. Dat is het moment waarop Daysy groen licht geeft! Je ziet dat het soms een paar dagen duurt voor de groene dagen komen in het voordeel hierboven, dat is niet bij iedereen zo. Iedere vrouw heeft haar unieke verloop van de cyclus wat overigens per cyclus anders kan zijn.


Alles voor de zekerheid!

Voor stellen zonder kinderwens is het natuurlijk het moment om weer naar uit te kijken... Stel je ovulatie is later dan zal je temperatuur nog niet stijgen en blijft Daysy rode kleuren geven om vervolgens het verdere plan te volgen.


LEES MEER


#ovulatie #eisprong #daysy #menstruatiecyclus #ovulatietest #kinderwens #gezinsplanning #geenzwangerschap #progesteron

2,589 keer bekeken0 reacties